Çikolata denince akla genellikle yüksek şeker ve düşük besin değeri gelir. Ancak yüksek kakao oranına sahip, neredeyse süt içermeyen bitter çikolata, sağlık açısından diğer türlerin önüne geçiyor.
Kakaonun Gizli Gücü
Beslenme uzmanları, bitter çikolatadaki faydaları kakao çekirdeğinde bulunan fitokimyasallara bağlıyor. Diyetisyen Surrey Live, bu bileşiklerin iltihap giderici, kanser önleyici ve hipertansiyonu düşürücü özelliklerinin kanıtlandığını belirtiyor. Kakao oranı yüksek olan çikolatalar, flavonoid açısından da zengin olup kalp sağlığını destekliyor. Uzmanlar, en az %70 kakao içeren çikolataları tercih etmenin sağlık açısından faydalı olduğunu vurguluyor.
En Az İşlenmiş, En Doğal Seçim
ZOE’nin kurucusu Profesör Tim Spector, “Yüksek kakao içeriği seçerseniz, sağlıksız bir şey tüketme ihtimaliniz azalır. Etiketinde en az içerik olan ürünleri tercih edin; böylece fazla işlem görmemiş, doğal bir çikolata tüketmiş olursunuz” diyerek öneride bulundu.
Kısacası, kakao oranı arttıkça çikolatanın sağlığa katkısı da yükseliyor, bitter çikolata ise tatlı severler için en sağlıklı alternatiflerden biri olarak öne çıkıyor.